Carlos Sainz: “Upgrades kunnen het F1-seizoen er volledig anders doen uitzien”

Ferrari
Ferrari

Volgens Carlos Sainz zijn de zwakke punten van de Ferrari SF-23 geïdentificeerd en kunnen de nodige upgrades op de wagen er voor zorgen dat Ferrari veel competitiever wordt en het F1-seizoen er helemaal anders gaat uitzien.

Ferrari is duidelijk met een achterstand aan het nieuwe F1-seizoen begonnen. De SF-23 is een stuk trager dan de Red Bull RB19 en ook Aston Martin en Mercedes lijken zich tussen Red Bull en Ferrari te hebben gepositioneerd. Volgens Carlos Sainz beschikt de wagen echter over het nodige potentieel.

“We weten waar de problemen zich bevinden, dat hebben we al in Bahrein gezien,” verwijst Sainz hoofdzakelijk naar de problemen met de bandenslijtage. “De wagen doet exact hetzelfde op de baan als in de windtunnel, dus we weten waar het zwakke punt in de windtunnel zich bevindt en op de baan.”

“We weten op welk vlak we de wagen moeten ontwikkelen, we hebben gewoon tijd nodig want na het zwakke punt in Bahrein en hier in Saoedi-Arabië te hebben gezien is de moeilijkheid dat we niet van de ene op de andere dag de upgrades kunnen brengen.”

“Ik geloof echter dat het team erin zal slagen om ze vroeg op het seizoen te brengen en dit kan ons seizoen volledig veranderen. Rustig blijven en hard werken is dan ook de boodschap.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print