Ferrari slachtoffer van aanval door hackers: “We betalen niet!”

Ferrari
Ferrari

Het Italiaanse Ferrari is het slachtoffer geworden van een aanval door hackers die gericht was op het verzamelen van klantgegevens. De hackers eisten losgeld maar Ferrari laat in een statement weten niet te zullen betalen.

Het was ‘Sky Sports Italia’ dat als eerste het nieuws naar buiten bracht dat Ferrari door hackers was aangevallen. Ferrari liet vervolgens tegenover zijn klanten weten dat het inderdaad slachtoffer was geworden van een aanval door hackers. De bevoegde autoriteiten zijn in kennis gesteld en er wordt geprobeerd om de oorsprong van de aanval te achterhalen.

Ferrari laat weten dat het niet ingaat op de eis tot het betalen van losgeld, dit omdat dergelijke verzoeken criminele activiteiten financieren. Daarnaast zou het hackers ook motiveren om door te gaan met het aanvallen van merken, bedrijven en personen.

In haar statement laat Ferrari ook verstaan dat het samenwerkt met experts ter zake om haar systemen beter te beveiligen voor de toekomst. Het is niet geweten of de aanval door hackers ook schade heeft aangericht bij de F1-afdeling van Ferrari.