Netflix maakt hoofdrolspeler nieuwe serie over Ayrton Senna bekend

Netflix
Netflix

De Formule 1 is ‘hot’ in Amerika en dat zorgt ervoor dat de Amerikaanse streamingdienst Netflix meer dan ooit series en films over de Formule 1 uitbrengt. Na de immens populaire Netflix-serie ‘Drive to Survive’ kwam er de documentaire Schumacher, uiteraard over de zevenvoudig wereldkampioen. En nu dus ook een zesdelige serie over F1-legende Ayrton Senna.

In 2010 kwam de film Senna al uit maar Netflix wou met een eigen zesdelige docudrama komen over het leven en de racecarrière van Ayrton Senna. Het docudrama werd reeds geruime tijd geleden aangekondigd maar opvallend genoeg bleef het vervolgens stil erover.

Netflix kondigde ondertussen verschillende nieuwe seizoenen van ‘Drive to Survive’ aan en ook ‘Schumacher’ kwam ondertussen al uit. Daarnaast zijn er ook al geruime tijd berichten over een F1-film met Robert De Niro. Nu, zo’n tweeënhalf jaar later heeft Netflix bevestigd dat de 29-jarige Braziliaanse acteur Gabriel Leone de hoofdrol krijgt en Ayrton Senna mag vertolken. Opvallend is dat de bij ons redelijk onbekende acteur onlangs Alfonso de Portago vertolkte in de nieuwe film over het leven van Enzo Ferrari die binnenkort zal verschijnen.

Het wordt nog minstens een jaar wachten alvorens we de zesdelige docureeks over Ayrton Senna zullen kunnen bekijken op het streamingplatform van Netflix.