Lewis Hamilton: “Red Bull heeft de meest dominante F1-bolide die ik ooit heb gezien”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Amper twee races ver in het seizoen lijkt Mercedes de handdoek in de ring te hebben geworpen. Volgens zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton beschikt Red Bull met de RB19 over de meest dominante F1-bolide die hij ooit gezien heeft.

Hamilton en Mercedes domineerden zelf jarenlang de Formule 1 maar Hamilton is bijzonder onder de indruk van de Red Bull RB19, vooral na de indrukwekkende inhaalrace van Max Verstappen van op de vijftiende plaats op de startgrid naar P2 aan de finish. Ook Hamilton werd door Verstappen gepasseerd en dat deed de Nederlander volgens Verstappen op wel erg gemakkelijke wijze en tegen een indrukwekkende snelheid.

“Ik heb zeker en vast nog nooit een zo snelle wagen gezien,” aldus Hamilton. “Toen wij snel waren , wij waren niet zo snel. Ik denk dat het de snelste wagen is die ik ooit al gezien heb, toch zeker in vergelijking met de andere wagens.”

“Ik weet niet waardoor of waarom maar hij passeerde me tegen een serieuze snelheid. Het maakte me zelfs niet uit of ik hem zou kunnen blokkeren, er was een ongelooflijk snelheidsverschil.”