Ferrari-teambaas Frederic Vasseur: “We mogen onszelf niets wijsmaken”

Ferrari
Ferrari

Volgens teambaas Frederic Vasseur moet Ferrari op verschillende vlakken vooruitgang boeken. Daarbij is het cruciaal om goed te weten wat er beter moet en hoe het potentieel van de wagen maximaal benut kan worden.

‘Het belangrijkste tijdens zo’n situatie is te weten wat goed gaat en wat slecht gaat. We mogen onszelf niets wijsmaken,” aldus Vasseur. “Er moeten dingen veranderen. We moeten begrijpen wat er fout gaat en we moeten pushen. Het volstaat niet om dingen te zeggen, daardoor gaan we niet sneller worden.”

“Voor mij is het duidelijk. Het potentieel van de wagen is goed maar we zijn momenteel niet goed genoeg in vergelijking met Red Bull, we kunnen immers niet elke keer al het potentieel uit de wagen halen.”

Vasseur blikte vervolgens terug op de races van Carlos Sainz en Charles Leclerc, die voor een deel goed verliepen.

“De eerste stint verliep redelijk goed, Charles maakte een goede comeback maar hij stond op de zachte bandencompound en niemand wist wat de andere band zou geven,” aldus Vasseur. “Carlos reed tijdens de eerste stint, in vergelijking met de anderen, een behoorlijke snelheid op de medium band. Op de harde band ging het echter minder goed en waren we niet zo snel als de anderen.”

“Het is nu aan ons om te begrijpen waar het probleem ligt. Als we wat moeten verbeteren dan is dat duidelijk op het vlak van het management van de andere bandencompound.”