FIA tikt Charles Leclerc en Valtteri Bottas op de vingers na Monaco-trip

Charles Leclerc en Valtteri Bottas worden door de FIA op de vingers getikt omdat ze tussen de twee races in Oostenrijk naar Monaco afreisden.


Er gelden in de Formule 1 erg strikte regels om een eventuele uitbraak en verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Omdat er op een week tijd twee races plaatsvinden in Oostenrijk werd de rijders verzocht om de drie dagen tussen beide events in de buurt door te brengen.

Charles Leclerc en Valtteri Bottas besloten echter om naar Monaco terug te keren. Valtteri Bottas deed dat met zijn nieuwe vriendin terwijl Charles Leclerc in Monaco een verjaardagsfeestje bijwoonde.

De FIA zal hen nu via een officieel schrijven wijzen op het feit dat ze de bubbel van het team moeten respecteren, zoals ook in de richtlijnen staat. In de richtlijnen staat echter niet dat men niet mag afreizen naar een ander land, wel dat contact met anderen vermeden moet worden en de bubbel van het team gerespecteerd moet worden.

Voor Ferrari is het al de tweede waarschuwing want eerder kreeg ook al Sebastian Vettel een vermaning nadat hij zonder mondmasker was gespot terwijl hij in gesprek was met Christian Horner en Helmut Marko van Red Bull.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner