Waarom heet de tweede F1-race de GP van Stiermarken?

Dit weekend vindt de tweede race van het F1-seizoen 2020 plaats. Net als vorig weekend vindt de race in Oostenrijk plaats maar toch staat de race officieel op de kalender bekend als de ‘GP van Stiermarken’.


Alles begon met de uitbraak van het coronavirus waardoor er heel wat races geschrapt werden en er uiteindelijk besloten werd om een volledig nieuwe F1-kalender 2020 op te stellen. Dat samenstellen van een nieuwe ingekorte F1-kalender 2020 bleek echter niet eenvoudig.

Het is immers moeilijk om maanden op voorhand te gaan voorspellen waar er gezien de situatie op het vlak van het coronavirus wel en niet geracet kan worden. Een eerste knoop die werd doorgehakt was om in Europa te beginnen racen en dat zonder publiek.

Dan noch zijn de circuits echter beperkt en al snel werd duidelijk dat om een voldoende grote F1-kalender te bekomen, er soms twee keer op hetzelfde circuit geracet diende te worden. Op logistiek vlak alsook het creëren van zogenaamde bubbels is dat een voordeel.

De Red Bull Ring was één van de eersten om aan te geven dat het bereid was om twee F1-races te organiseren. Ook al vindt een F1-race twee keer in hetzelfde land of op hetzelfde circuit plaats, ze moeten een verschillende naam op de F1-kalender hebben.

In het verleden is het nog voorgevallen dat er twee F1-races in hetzelfde land werden verreden. Toen werd er vaak voor GP van Europa gekozen maar dit jaar staan er in Groot-Brittannië ook twee F1-races gepland.

De F1 besloot om de tweede race in Oostenrijk dan ook ‘GP van Stiermarken’ te noemen. Stiermarken is een regio in het zuid-oosten van Oostenrijk waarin ook Spielberg en de Red Bull Ring bevinden. In het Duits noemt de regio Steiermark en in het Engels Styrian Grand Prix.

De andere naam voor een race in Oostenrijk leidde ook al tot discussies, zelfs onder de F1-teams. Zij raakten het op de sociale media immers niet eens welke hashtag er gebruikt moest worden. De F1 bracht ‘duidelijkheid’ door ook voor de GP van Stiermarken #AustrianGP te verkiezen.

Inderdaad, een verwijzing naar de GP van Oostenrijk …


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023