FIA verder met Pirelli als teams en Ecclestone tevreden zijn

De FIA ziet geen enkele reden waarom het Pirelli-contract niet vernieuwd zou worden indien de teams en Bernie Ecclestone akkoord zijn.
image
Op dit moment is er nog steeds geen officiële overeenkomst ondertekend tussen Pirelli en de FIA. FIA-president Jean Todt ziet echter geen enkele reden waarom dit niet zou gebeuren. De voorbije weken gingen er geruchten over een terugkeer van Michelin op, maar zo lang de teams of Ecclestone hier niet om vragen, heeft Todt geen plannen om biedingen te overwegen.

AUTOSPORT vroeg de Fransman op zaterdag naar eventuele plannen voor het opstarten van een aanbestedingsprocedure. “We zien wel, maar wat is het nut daarvan als iedereen zeer tevreden is?”

“Als iedereen bij Pirelli wil blijven, dan zal ik kunnen zeggen dat er geen aanbesteding komt. Mochten er nu plots vijf teams iets anders willen, en de andere blijven bij hun standpunt, dan zouden we zeker een procedure moeten opstarten.”

“Daarbij, als ik nu zou overgaan tot een aanbesteding, terwijl er unanimiteit heerst, weet je wat de mensen dan zouden zeggen? Dat ik tegen Pirelli ben en dus een aanbesteding opstart om Michelin terug te halen.”

De “kleine generaal” wil echter niets weten van een terugkeer van het Franse bandenmerk, ondanks alle speculaties. “Ik lees dat ik Michelin wil omdat ik Fransman ben. Maar ik las nooit dat ik, ondanks mijn Franse nationaliteit, de enige was onder te topteams die bij Bridgestone bleef toen Michelin naar de F1 kwam. En toch bleef ik Fransman …”

“Ik weet precies wat mij te doen staat, maar op dit moment zijn er gewoon wat gesprekken die gevoerd dienen te worden, zowel met de teams als met de houders van de commerciële rechten. Ik weet dat Michelin interesse toonde, maar uiteindelijk zullen we toch doen wat we moeten doen. Ik zal echter geen acties ondernemen die voor onenigheid zorgen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}