Regen op komst voor Monza

De GP van Italië kan een spektakelstuk gaan worden want er is regen op komst.


De voorbije twee dagen was het broeierig warm in Monza met temperaturen in de schaduw die vlot richting de dertig graden gingen. Na deze hitte is er verkoeling op komst maar daar gaat regen mee gepaard.

De wolken zijn al onderweg naar Monza maar het is de vraag wanneer het zal regenen. Volgens sommige weersvoorspellers krijgen we reeds wat regen in de uren voor de start van de race, anderen spreken dan weer van regen tijdens de race.

Wanneer het regent zou het echter niet om enorm sterke regen gaan maar zou de hoeveelheid neerslag eerder beperkt blijven tot enkele millimeters per uur. Dit zou echter wel voldoende zijn om voor het nodige spektakel te zorgen.

Wanneer de teams en rijders regenbanden of intermediates moeten gebruiken staan ze echter wel voor een groot vraagteken. Ze hebben dit weekend nog niet met regenbanden of intermediates gereden. Meer zelfs, de voorbije jaren hebben ze bijna nooit regenbanden gebruikt op Monza.

Monza is bovendien een circuit met erg weinig downforce en laat nu net downforce erg belangrijk zijn bij het in de regen rijden …
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print