FIA verduidelijkt regels pit-exit na protest Ferrari in Monaco

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Racedirecteur Niels Wittich heeft de regels rond het verlaten van de pitlane verduidelijkt in de zogenaamde ‘event notes’ voor de GP van Azerbeidzjan.

Na de GP van Monaco diende Ferrari protest in omdat Max Verstappen en Sergio Perez tijdens het verlaten van de pitlane over de gele lijn reden. Uiteindelijk onderzochten de stewards beide ‘incidenten’ maar werd besloten om geen straf op te leggen omdat er ‘woordelijk’ geen inbreuk was gepleegd.

Ferrari bracht aan dat volgens de ‘event notes’ van racedirecteur Eduardo Freitas dat de rijders “rechts van de gele lijn moesten blijven”. Verstappen en Perez ontsnapten aan een straf omdat volgens Hoofdstuk 4, artikel 4 en 5 van Appendix 7 van de International Sporting Code de band de gele lijn moest ‘overschrijden’.

Om verdere discussies en incidenten tijdens de GP van Azerbeidzjan te vermijden verschaft Niels Wittich, de racedirecteur in Azerbeidzjan, extra verduidelijking in zijn ‘event notes’ voor de race in Baku.

Wittich laat verstaan dat de rijders de regels van Hoofdstuk 4, artikel 4 en 5 van Appendix 7 van de International Sporting Code moeten volgen wat betreft de pit-ingang en pit-uitgang. Dit is een duidelijk verschil met wat zijn collega Eduardo Freitas in de ‘event notes’ van Monaco schreef.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print