Pierre Gasly: “Beslissing Red Bull om contract Sergio Perez te verlengen is ‘logische’ keuze”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In de aanloop naar de GP van Azerbeidzjan heeft Pierre Gasly gereageerd op de contractverlenging van Sergio Perez bij Red Bull. Daarmee lijkt Gasly voor de komende jaren definitief een kruis te mogen maken over een eventuele promotie van AlphaTauri naar Red Bull.

Gasly werd enkele jaren geleden gepromoveerd van Toro Rosso naar Red Bull Racing maar na tegenvallende resultaten werd Gasly teruggestuurd naar Toro Rosso, het huidige AlphaTauri. De erg sterke resultaten van de voorbije jaren zorgden ervoor dat Gasly ongetwijfeld opnieuw begon te hopen op een terugkeer naar Red Bull.

De contractverlenging van Sergio Perez sluit die mogelijkheid echter uit, vooral ook omdat Max Verstappen eveneens een jarenlang contract bij Red Bull heeft. In een reactie laat Pierre Gasly verstaan de beslissing van Red Bull te begrijpen.

“Wat ik je kan zeggen is dat het volgens mij een logische beslissing is,” aldus Gasly. “Het was geen verrassing voor mij, ik ben een erg objectief persoon.”

“Op basis van wat ze van een tweede rijder verwachten voldoet Perez aan alle verwachtingen, hij doet het dit seizoen geweldig, presteert zeer goed dit seizoen, wordt financieel gesteund en beschikt over erg veel ervaring. Hij past perfect bij het team.”

“Langs de andere kant heeft het ook een invloed op mijn ambities en dat is iets wat we momenteel met Helmut Marko bespreken om te bekijken wat het beste is voor ons allemaal en hoe het nu verder moet.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print