“Sergio Perez wordt een doorn in het oog van Max Verstappen”

Max Verstappen
Max Verstappen

Volgens Johnny Herbert wordt de relatie tussen teamgenoten Max Verstappen en Sergio Perez bij Red Bull één van de belangrijkste verhaallijnen in 2022.

Johnny Herbert is zeer te spreken over de prestaties van Sergio Perez tijdens het huidige seizoen. Terwijl de Mexicaan vorig seizoen zelden meedeed voor een overwinning is hij dit jaar vaste klant in de voorste gelederen, met als kers op de taart de overwinning tijdens de GP van Monaco.

Met een nieuw contract voor twee seizoenen op zak is het duidelijk dat de wisselwerking tussen Perez en Red Bull goed werkt.

 “Ik denk dat hij dichterbij komt en ik zeg dichterbij omdat ik denk dat hij zich geweldig in het team nestelt,” vertelde Herbert aan Sky News, toen hem gevraagd werd naar zijn mening over de recente vorm van Perez.

“Hij deed het geweldig, zoals we zagen, in Monaco. Hij lijkt een geweldige ontwikkeling door te maken, voor Sergio zelf, maar ook voor het team, omdat het constructeurskampioenschap zo’n belangrijk onderdeel is van de Formule 1.”

Perez is één van de vriendelijkste rijders in de Formule 1 en dat maakt hem volgens Herbert zo een goed rolmodel voor de jeugd.

“Ik denk dat de manier waarop hij zijn racecarrière heeft aangepakt… Ik denk dat het iets is waar veel jongeren naar moeten kijken als ze vanuit de karting naar de Formule 1 willen”, zei hij.

“Hij gedraagt zich echt op een briljante manier, en hij wordt steeds sterker.”

“We gaan naar Azerbeidzjan, waar hij vorig jaar de race won (Perez’ eerste zege met Red Bull). Hij heeft al drie keer op het podium gestaan toen we daar raceten. Ik denk dat alleen Sebastian Vettel hetzelfde heeft gedaan.”

“Dus nogmaals, het lijkt erop dat hij naar een circuit gaat waar hij zich op zijn gemak voelt en dat hem alleen maar in staat zal stellen om de snelheid te laten zien die hij eigenlijk heeft.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer