Guenther Steiner waarschuwt ‘Crash Kid’ Mick Schumacher: “Niet crashen of er komen gevolgen”

Haas F1 team
Haas F1 team

Haas F1-teambaas Guenther Steiner heeft aan het begin van het raceweekend in Azerbeidzjan een stevige waarschuwing gegeven aan het adres van Mick Schumacher: “Niet meer crashen!”

Tijdens de GP van Monaco crashte de 23-jarige zoon van Michael Schumacher opnieuw erg zwaar. Zijn Haas F1-bolide brak in twee, net als voordien ook al tijdens het raceweekend in Saoedi-Arabië gebeurde. In Saoedi-Arabië crashte Schumacher tijdens de kwalificatie waarna het team besloot om Schumacher niet te laten deelnemen aan de race.

Medisch was er toen geen probleem maar het Haas F1 team vreesde om bij een nieuw incident geen twee wagens voor de volgende race in Australië te hebben. Ook nu nog ondervindt het Haas F1 team problemen om voldoende nieuwe onderdelen naar de circuits te krijgen, de crashes en incidenten beperkten zich immers niet tot die twee raceweekends.

In Azerbeidzjan heeft teambaas Guenther Steiner dan ook een erg duidelijke boodschap voor Mick Schumacher, die in de F1-paddock naar verluidt al de bijnaam ‘Crash Kid’ kreeg: “Niet opnieuw crashen!”

“Ik denk dat er inderdaad een ernstig gesprek zal volgen als hij opnieuw crasht,” antwoordt de Haas F1-teambaas op een vraag van ‘Racefans’.

“We zullen een serieus gesprek moeten aangaan want op een bepaald moment kom je zonder onderdelen voor de wagens te zitten. We kunnen ze niet blijven maken. Hoeveel geld je er ook tegenaan smijt, je kan het ook fysiek niet blijven bolwerken.”

“We moeten er dan ook voor zorgen dat er niets gebeurd.”

Volgens Steiner beschikt zijn team na de recente crash van Schumacher over nog slechts één reservechassis dat bovendien niet geverfd is en bestickerd moet worden om gebruikt te kunnen worden. Ook partners Dallara en Ferrari die heel wat onderdelen voor het Haas F1 team maken moesten de voorbije weken alles op alles zetten zodat het Haas F1 team kan racen in Azerbeidzjan.

“Er is dag en nacht gewerkt om alles klaar te krijgen. Geld is altijd een probleem omdat je ervoor moet betalen maar het grootste probleem is dat de productie niet kan volgen.”

Het scheelde dus niet veel of het Haas F1 team kwam in Azerbeidzjan in de problemen. ‘Crash Kid’ Mick Schumacher houdt zijn F1-bolide in de straten van Bakoe maar best uit de muur, anders dreigt hij zelf in de problemen te komen …

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer