GP van Azerbeidzjan: eerste oefensessie: Sergio Perez snelste, Leclerc en Verstappen moeten achtervolgen

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De Mexicaan Sergio Perez heeft tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Azerbeidzjan de snelste tijd gereden Perez was meer dan drie tienden sneller dan teamgenoot Max Verstappen. Charles Leclerc plaatste zijn Ferrari tussen beide Red Bull-rijders.

Na het stratencircuit in Monaco twee weken geleden krijgen de rijders de straten van Bakoe, de hoofdstad van Azerbeidzjan, voorgeschoteld. Net als in Monaco wacht de rijders een enorme uitdaging om zo snel mogelijk doorheen de bij momenten smalle straten en ‘blinde’ bochten te rijden.

In Monaco crashte Mick Schumacher en voorafgaand aan het raceweekend had teambaas Guenther Steiner laten verstaan dat de 23-jarige zoon van Michael Schumacher dat in Bakoe absoluut moest zien te vermijden.

Schumacher zijn voorbereiding tijdens de eerste oefensessie verliep alvast niet vlot want hij moest zijn haas F1-bolide door technische problemen aan de kant parkeren. Ook Nicholas Latifi moest dat doen toen zijn Williams F1-bolide plots de geest gaf.

Vooraan zagen we Sergio Perez, de winnaar in Monaco, ook in Bakoe de limieten van het stratencircuit opzoeken. De Mexicaan ging net niet over de limiet maar wel naar een voorlopig snelste tijd.

Uiteindelijk was het ook Sergio Perez die aan het einde van de sessie de snelste tijd op zijn naam had staan. De Mexicaan was in de Red Bull F1-bolide iets meer dan een tiende sneller dan Charles Leclerc. Max Verstappen volgde op P3. Ook de race in Azerbeidzjan lijkt zo een gevecht tussen Red Bull en Ferrari te gaan worden met de overige teams op ruime afstand.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner