FIA-voorzitter komt met verklaring na kritiek op Vettel en Hamilton

FIA
FIA

Mohammed Ben Sulayem, die afgelopen winter Jean Todt afloste als voorzitter van de FIA, stelde in een interview met ‘GrandPrix247’ in vraag of  F1-rijders hun ‘overtuigingen wel moeten opleggen’ aan anderen.

Daarmee leverde hij kritiek aan het adres van Hamilton, Vettel en Norris. De FIA-voorzitter reageerde op de commentaren en acties die Hamilton voor de mensenrechten doet, Vettel voor LGBTQ+-gemeenschap en Lando Norris had het niet zo lang geleden over het belang van mentaal welzijn.

“Niki Lauda en Alain Prost hielden zich alleen bezig met autorijden,” aldus Ben Sulayem. “Nu rijdt Vettel op een regenboogfiets, Lewis is gepassioneerd over mensenrechten en Norris houdt zich bezig met geestelijke gezondheid. Iedereen heeft het recht om te denken. Voor mij gaat het erom of we onze overtuigingen in iets de hele tijd aan de sport moeten opdringen.”

“Ik kom uit een Arabische cultuur. Ik ben internationaal en moslim. Ik dring mijn overtuigingen toch niet op aan andere mensen? Echt niet! Nooit. Als je kijkt naar mijn operatie in de VAE: 16 nationaliteiten! Noem me een federatie die zoveel nationaliteiten heeft.”

“Daarbovenop, zijn er meer dan 34% vrouwen en zeven godsdiensten. En zelfs meer christenen dan moslims. Ik ben trots omdat het geloofwaardigheid creëert.”

“Maar ga ik mijn geloof verkondigen? Nee. De regels zijn er, zelfs nu er problemen zijn als het gaat om bijvoorbeeld juwelen, dat heb ik niet geschreven.”

Na een storm van protest van de fans keert Ben Sulayem toch wat terug op zijn stappen in een bericht op Twitter.

“Als rijder heb ik altijd geloofd in sport als katalysator van vooruitgang in de samenleving,” aldus de FIA-voorzitter op Twitter. “Daarom is het bevorderen van duurzaamheid, diversiteit en inclusie een belangrijke prioriteit van mijn mandaat.”

“Op dezelfde manier waardeer ik de inzet van alle coureurs en kampioenen voor een betere toekomst.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer