GP van Azerbeidzjan: tweede oefensessie: Charles Leclerc zet Red Bull op achterstand

Ferrari
Ferrari

Charles Leclerc heeft tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Azerbeidzjan de snelste tijd gereden. In zijn Ferrari was Leclerc meer dan twee tienden sneller dan Sergio Perez die tijdens de eerste oefensessie de snelste was, Max Verstappen volgde op de derde plaats.

Nadat Sergio Perez tijdens de eerste oefensessie de snelste tijd liet noteren kregen de rijders een nieuwe kans om zo snel mogelijk doorheen de straten van Bakoe te rijden. Vooral ter hoogte van het kasteel is het bijzonder smal en opletten om de muur niet te raken.

Charles Leclerc zette de toon met een voorlopige besttijd. Op wk-leider Max Verstappen was het enige tijd wachten alvorens we een echt competitieve tijd van hem op het bord kregen.

Voor de rijders was het een kwestie van zo snel mogelijk te proberen gaan zonder de muur te raken. Alex Albon ging daarbij echter net over de limiet en raakte de muur. Albon slaagde er echter in om met zijn beschadigde Williams F1-bolide terug te keren naar de pitlane.

Uiteindelijk was het Charles Leclerc die in zijn Ferrari de snelste tijd reed, voor het Red Bull-duo Perez-Verstappen. Fernando Alonso reed een verrassende vierde tijd, voor landgenoot Carlos Sainz in de tweede Ferrari.

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer