Max Verstappen met ‘flapperende’ DRS: “Bij Ferrari hebben ze waarschijnlijk de FIA al gebeld”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Opmerkelijk beeld tijdens de oefensessies in Azerbeidzjan vandaag. Max Verstappen leek opnieuw af te moeten rekenen met een DRS-probleem. Bij activatie van DRS ‘flapperde’ de achtervleugel van de Red Bull RB18 immers. Bij Ferrari werd er hoofdschuddend gereageerd op de beelden.

Na de DRS-problemen in Spanje leek Red Bull ook in Monaco geconfronteerd te worden met een weliswaar kleiner DRS-probleem. De echte test zou echter in Azerbeidzjan volgen, zo liet men zelf eerder deze week bij Red Bull weten. Die eerste test lijkt niet echt vlot te zijn doorstaan want bij Max Verstappen was er een ‘flapperende’ achtervleugel te zien.

“Het is grappig. Boven de Ferrari-pitmuur hangt een groot scherm. Toen de beelden van de Red Bull-achtervleugel uitgezonden werden, waren er veel hoofdschuddende mensen te zien en werden er plots veel gesprekken gevoerd”, aldus Karun Chandhok, voormalig F1-piloot en analist bij ‘Sky Sports F1’.

“Het zou me verbazen als ze niet een telefoontje naar de FIA doen om ernaar vragen. Er zijn namelijk deflectietesten en verschillende andere FIA-testen met betrekking tot de beweging van de achtervleugel. De lichaamstaal aan de Ferrari-pitmuur zegt me dat er binnenkort een gesprek zal volgen.”

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer