Nico Rosberg kreeg in Monaco geen toegang tot F1-paddock: “Hij voldeed niet aan de regels”

Nico Rosberg - Twitter
Nico Rosberg - Twitter

Opmerkelijk nieuws vanuit de Formule 1 want niemand minder dan Nico Rosberg werd in Monaco de toegang tot de F1-paddock geweigerd.

Rosberg woont zelf in Monaco en moest normaal voor ‘Sky Sports’ verslag brengen vanuit de F1-paddock. De wereldkampioen van 2016 werd echter de toegang geweigerd omdat hij niet voldeed aan de regels.

Wat die regels dan zijn? Verschillende, maar reden waarom hem de toegang werd geweigerd is omdat hij niet gevaccineerd is tegen het coronavirus. Hoe het dan komt dat Nico Rosberg tijdens andere races dit seizoen wel in de F1-paddock geraakte is echter de vraag. De verplichte vaccinatie geldt echter sinds dit seizoen, daar waar vorig jaar een zogenaamd ‘herstelcertificaat’ volstond.

“Ik heb Corona gehad en heb nu antistoffen in mijn lichaam,” aldus Rosberg tegenover ‘F1-insider.com’. “Onder de huidige omstandigheden heeft mijn dokter mij geadviseerd dat het totaal geen zin heeft om een vaccinatie te krijgen.”

Benieuwd hoe Nico Rosberg nu tijdens de rest van het seizoen voor Sky Sports Duitsland zijn werk zal verrichten. De weigering van Nico Rosberg is des te opmerkelijker omdat iedere wereldkampioen normaal levenslange toegang krijgt tot de F1-paddock. Maar daarvoor is nu dus wel een vaccinatie noodzakelijk, wereldkampioen of niet …

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print