FIA-voorzitter Jean Todt waarschuwt: “COVID-19 bedreigt ook in 2021 de Formule 1”

FIA-voorzitter Jean Todt waarschuwt dat de autosport ook in 2021 nog af te rekenen zal krijgen met hinder die door het coronavirus COVID-19 veroorzaakt zal worden.


De Formule 1 ontsnapte afgelopen jaar niet aan COVID-19. Het seizoen werd pas in juli in Oostenrijk op gang getrapt nadat bij de voorziene seizoensopener in Melbourne leden van McLaren positief getest hadden op het coronavirus.

Daarna volgde logischerwijze de ene na de andere annulatie van F1-races maar de Formule 1 slaagde er toch in om een seizoen van zeventien races in mekaar te boksen met een paar aangename verrassingen.

Tijdens de prijsuitreiking aan het einde van het seizoen in Genève, die de laureaten per videoconferentie meededen, nam FIA -voorzitter Jean Todt het woord en waarschuwde hij voor meer coronahinder in 2021.

“2020 was een geweldig seizoen met veel creativiteit,” aldus Todt. “Wie had een jaar geleden kunnen voorspellen, toen we elkaar ontmoetten in Parijs, dat we drie GP’s zouden gaan rijden in Italië? ‘Back-to-back’ races in Oostenrijk, Silverstone, Bahrein met een nieuwe layout en een race in Turkije?”

“Dat is een pluim op de hoed van de Formule 1. Ik wil ook de rol van Chase Carey en zijn leiderschap in de F1 even in de spotlights zetten. Als je ziet hoe er samen met de FIA voor gezorgd is om het aantal COVID-19 besmettingen te minimaliseren in de motorsport.“

”Maar helaas is het nog niet gedaan. Het is niet zo dat het seizoen afgelopen is en dat we nu met een schone lei kunnen beginnen. Er gaan nog lockdowns en quarantaines komen, het virus is hier.”

“Ik denk dat we in de helft van volgend jaar, naar mijn mening, nog niet zullen werken zoals tijdens een normaal seizoen het geval zou zijn.”

“Er is vooruitgang geboekt. We verwachten een vaccin, het zou goed zijn voor de bevolking en de wereld dat we daar zouden kunnen van genieten.”

“Als ik me moet uit uitspreken over een terugkeer naar ‘een nieuw soort normaal,’ denk ik dat het anders gaat zijn dan voor COVID-19.”

“Dus ik ben er zeker van dat we de volgende dagen veel zullen horen over potentiële wijzigingen in racekalenders, niet alleen die van de F1 maar ook andere.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022