FIA waarschuwt: “Baanlimieten in Imola respecteren, anders volgt bestraffing!”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

FIA-racedirecteur Michael Masi heeft in de aanloop naar het raceweekend in Imola de teams en rijders gewaarschuwd dat er op drie stukken van het circuit in Imola streng zal toegekeken worden op het naleven van de baanlimieten.

De maatregel komt er nadat er tijdens en na afloop van de GP van Bahrein veel commotie ontstond over het al dan niet respecteren van de baanlimieten op het Bahrain International Circuit. In bocht 4 ging Lewis Hamilton zo’n dertigtal keer te breed maar naast een waarschuwing volgde er voor Hamilton geen straf.

Toen Max Verstappen een inhaalpoging op Lewis Hamilton succesvol wist af te ronden moest Verstappen de leidersplaats in de race wel opnieuw afstaan omdat hij in dezelfde bocht te breed was gegaan.

De rijders lieten duidelijk verstaan dat ze tegen de tweede race meer duidelijkheid van de FIA wensten te krijgen over het al dan niet respecteren van de baanlimieten.

FIA-racedirecteur Michael Masi heeft in een schrijven laten verstaan dat de baanlimieten op een zelfde manier zullen gecontroleerd worden als vorig jaar in november tijdens de GP van Emilia-Romagna.

Concreet komt het er op neer dat een rijder zijn tijd zal geschrapt worden als ze bij het uitkomen van bocht 9 (Piratella) of bocht 15 (Variante Alta) de baan verlaten. Ook wanneer ze ter hoogte van de apex van bocht 13 (Acque Minerali) de baan verlaten wordt de tijd geschrapt.

Tijdens de race zal er eveneens sterk toegezien worden op het respecteren van de baanlimieten. Bij drie inbreuken zal er een zwart-witte vlag getoond worden en zal er melding gemaakt worden bij de stewards (Dit zijn de vlaggen in de F1). De rijders werden er ook nogmaals aan herinnerd dat ze alleen maar opnieuw op de baan mochten rijden wanneer ze dat op een veilige manier kunnen doen en zonder een blijvend voordeel te verkrijgen.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022