FIA waarschuwt F1-teams: “Beklimmen pitmuurhekken is verboden, er dreigen strenge straffen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

In de aanloop naar de GP van Australië heeft de FIA de teams nogmaals gewaarschuwd dat het beklimmen van het pitmuurhekken ten strengste verboden is.

Eigenlijk is het al jarenlang verboden maar in de zogenaamde ‘Race Director’s Event Notes’ die in de aanloop naar ieder raceweekend onder de teams worden verspreid staat deze keer nogmaals het verbod op het beklimmen van de pitmuurhekken extra benadrukt. In het verleden werden in dergelijke nota’s punten aangehaald die extra gecontroleerd zullen worden. Deze keer zou de extra nota een gevolg zijn van het feit dat de Red Bull-teamleden het te bont zouden gemaakt hebben toen Sergio Perez in Saoedi-Arabië de race wist te winnen.

Het ziet er dus dat we bovenstaand beeld van teamleden die in het pitmuurhekken kruipen om een overwinning te vieren na de GP van Australië niet zullen zien. De FIA heeft immers laten weten dat er extra op gecontroleerd zal worden en dat er eventueel strenge straffen uitgedeeld zullen worden. Een eventuele inbreuk zal naar alle waarschijnlijkheid leiden zo een stevige geldboete.