FIA wil boodschappen over boordradio beperken

De FIA wil de hoeveelheid info die een rijder krijgt via de boordradio beperken.
image
In Monza heeft de F1 Strategy Group het onderwerp van het beperken van de radioboodschappen aan de rijders besproken. Het zou daarbij de bedoeling zijn om de hoeveelheid info die een rijder krijgt enigszins te beperken, alsook specifieke info niet meer toe te laten.

Volgens de FIA wordt bepaalde info die de rijders momenteel krijgen niet goed ontvangen door het grote publiek. Het zou soms doen lijken dat de rijders maar poppetjes in hun wagen zijn die simpelweg de instructies van de teams uitvoeren.

De FIA wil van die gedachte af en er voor zorgen dat rijders opnieuw meer zelf moeten doen en zelf moeten beslissen. Vooral strategische info zou een heikel punt zijn. Rijders moeten volgens de FIA zelf meer nadenken over hun strategie en wat ze doen tijdens een race.

Volgens het reglement is het momenteel reeds verboden om de rijders van buitenaf te helpen om hun prestaties te verbeteren. De FIA zou eventueel artikel 20.1 kunnen aanhalen en specifieke boodschappen over de boordradio kunnen interpreteren als ‘hulp van buitenaf’.

Momenteel bestudeert de FIA reeds wat er eventueel mogelijk is tegen de volgende race in Singapore.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}