Wat verwacht Stoffel Vandoorne van volgend jaar?

Bij Stoffel Vandoorne, onze hoop op een Belg in de Formule 1, loopt alles volgens plan. Dit seizoen komt hij in actie in de GP2. In het klassement staat hij momenteel derde. Je zou dus denken dat Vandoorne klaar is voor Formule 1. Maar Stoffel is realistisch over zijn kansen voor een zitje in de Formule 1 anno 2015.
image
Uiteraard wil Vandoorne het liefst volgend jaar al Formule 1 rijden. Maar Stoffel gaat ervan uit dat hij volgend seizoen nog GP2 zal rijden.

De Vlaming testte reeds dit seizoen al in een Formule 1-bolide. Hij behoort immers tot het juniorprogramma van McLaren. Vandoorne hoopt dan ook om op termijn in de Formule 1 te rijden. Daarnaast is het ook de bedoeling om zijn carrière in de Formule 1 niet te laten eindigen na één jaar.

Aan het Duitse Motorsport Total verklaarde Vandoorne het volgende: “Het is lastig om te zeggen als ik volgend jaar al Formule 1 zal rijden, maar je weet nooit. Maar waarschijnlijk rijd ik volgend jaar nog in de GP2. We zijn in gesprek met McLaren. Mijn management doet zijn uiterste best. Ik moet nu vooral tonen dat ik over het potentieel beschik om Formule 1 te gaan rijden”, zo vertelt Stoffel.

Vandoorne meldt verder dat 2016 het cruciale jaar wordt voor hem. Hij legt de focus dan ook op 2016 om zijn debuut te maken in de Formule 1. “Ik heb een carrièreplan. Ik ben op de goede weg om dit plan te voltooien. Maar daarbij kijk ik ook naar 2016”, aldus Vandoorne.

De kans dat Vandoorne volgend jaar op de grid zal staan, is weinig waarschijnlijk. Als McLaren geen toprijder (zoals Alonso of Vettel) weet te strikken, zal het waarschijnlijk verder gaan met Jenson Button en Kevin Magnussen. Deze laatste komt ook uit het juniorprogramma van McLaren. En McLaren blijkt Vandoorne volgend seizoen niet te gaan onderbrengen in een ander team.

Als laatste heeft Vandoorne nog een goed woordje over zijn bazen Ron Dennis en Eric Boullier. “Ron is een échte legende. Hij is een grote persoon in de paddock. Eric weet hoe hij jonge piloten kan klaarstomen voor de Formule 1 en dat doet hij goed”, aldus Vandoorne. Stoffel is dus in goede handen.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}