FIA zal mogelijke budgetlimiet opnieuw bespreken

FIA president Max Mosley heeft zich nogmaals uitgesproken over de toekomst van de F1 en op welke manier te voorkomen dat de sport kapot gaat aan de economische crisis.

Mosley maakte onlangs bekend dat men al bezig is met een nieuw spaarplan maar dat daarin rekening wordt gehouden met alle teams. Volgens mosley zijn het vooral de nieuwe autofabrikanten die veel te veel geld moeten uitgeven en dat wil hij graag anders zien. Door de huidige crisis koos niet enkel Honda voor de exit maar dat deden ook enkele banken.
Een budgetlimiet is dus volgens Mosley van groot belang.

“De teams geven veel te veel geld uit en daarom zijn we een nieuw besparingsplan aan het opstellen. We gaan zeker overwegen om een budgetlimiet op te leggen want we willen niet nog een team verliezen door de economische crisis. Het aandeel van sommige autofabrikanten is amper geld waard en dus kunnen ze in de F1 niet volgen of ze volgen de weg van Honda. We willen vermijden dat dit gebeurt maar we houden wel rekening met alle teams. We kunnen technische mogelijkheden beperken of we kunnen een limiet opleggen in hun budget”, zo vertelde Max Mosley.

De FIA zal op 17 maart het opgestelde besparingsplan voorleggen aan de World Motorsport Council en waarschijnlijk zullen we alles tot in de details weten. Opnieuw afwachten dus.

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023