Fisichella ziet zichzelf nog jaren in F1-bolide

Giancarlo Fisichella, zijn zitje in de formule 1 staat reeds lange tijd ter discussie. De Italiaan presteerde de afgelopen twee jaar ondermaats ten opzichte van zijn ex-teamgenoot en tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso. Dit seizoen rijdt de Italiaan echter samen met Heikki Kovalainen bij Renault maar dat betekent echter niet dat hij op zijn lauweren mag gaan rusten.

Het zitje van Fisichella is nog steeds erg gegeerd en meer bepaald door Piquet Junior. Het jonge Braziliaanse racetalent liet reeds verschillende malen tegenover de pers uitschijnen dat hij aast op het zitje van de Italiaan. Fisichella plant echter nog niet meteen een exit uit de formule 1, al doken er de afgelopen dagen geruchten over op.

Die kwamen er naar aanleiding van de aankondiging dat Fisichella en zijn manager een academie voor jonge racetalenten gaan opstarten. De academie zou naast het begeleiden van de jongeren in de wereld van de motorsport ook een heus GP2-team omvatten. Naar aanleiding daarvan suggereerden verscheidene media dat Fisichella wel eens aan zijn laatste seizoen in de F1 zou kunnen bezig zijn maar dat ontkent de Italiaan met klem.

"Dit heeft niets te maken met een eventuele exit uit de formule 1. Ik wil nog heel wat jaren doorgaan in de formule 1." repliceerde Fisichella. "Ik hou van de sport en maak er maar al te graag deel van uit."