Flavio Briatore: “Ferrari zal moeilijk op het podium geraken, titelstrijd Hamilton-Verstappen”

Ferrari
Ferrari

Volgens voormalig F1-teambaas Flavio Briatore heeft Ferrari duidelijk een stap vooruit gezet maar zal het voor de Italianen moeilijk blijven om op het podium te finishen. Daarnaast verwacht Briatore dit jaar voor het eerst in jaren een titelstrijd, namelijk tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen.

“Ferrari zal vechten maar het zal voor hen moeilijk worden om op het podium te geraken wanneer al de wagens finishen,” aldus Briatore tegenover de Italiaanse website ‘Adnkronos.com’.

“Ze zullen vechten om het derde beste team op de grid te zijn. Je zal Mercedes, Red Bull en vervolgens Ferrari hebben dat in vergelijking met vorig jaar een stap vooruit heeft gezet.

“Ferrari heeft nog steeds ruimte voor verbetering. Ze beschikken met Sainz en Leclerc over twee geweldige rijders die het allebei zeer goed gedaan hebben, daar valt niets over te zeggen, maar ze worden nog steeds beperkt door de wagen.”

Wat de titelstrijd betreft doet Briatore een na de eerste race in Bahrein voor de hand liggende voorspelling.

“De titelstrijd zal tussen Verstappen en Hamilton gaan,” aldus de voormalige teambaas van Benetton en Renault. “Het was een geweldige race in Bahrein en ik denk dat Verstappen het kan. Red Bull heeft te lang gewacht om hem binnen te roepen voor een bandenwissel maar zijn wagen presteert zeer goed.”

“Er zullen races zijn die door Mercedes gedomineerd worden maar gezien de performance die Verstappen in Bahrein heeft getoond zal Red Bull zeker voor de titel kunnen strijden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023