Kevin Magnussen onthult: “Ik kon in 2019 naar de Red Bull-familie gaan”

Haas F1 team
Haas F1 team

Voormalig Haas F1-piloot Kevin Magnussen heeft in een interview laten weten dat hij eind 2018 bij Red Bull in beeld was om eventueel bij één van beide teams aan de slag te gaan.

De kans om de overstap naar de Red Bull-familie te maken kwam er toen eind 2018 Daniel Ricciardo besloot om Red Bull te verlaten en in 2019 bij het Renault F1 team aan de slag te gaan. Red Bull moest daardoor plots op zoek naar een tweede rijder naast Max Verstappen.

Kevin Magnussen kwam daardoor op de shortlist van Dr. Helmut Marko te staan, al bleek uiteindelijk dat Pierre Gasly de overstap van Toro Rosso naar Red Bull zou maken en werd het tweede racezitje bij Toro Rosso ingevuld door Alex Albon.

“Toen we met hem spraken bleek dat ze al een kandidaat voor het Red Bull-zitje hadden (Pierre Gasly),” aldus Magnussen tegenover de Deense website ‘B.T.’.

“Ze lieten echter weten dat er een racezitje bij Toro Rosso vrij was. Het was nog niet zo dat ze het contract al klaar hadden maar het was zeker en vast een mogelijkheid.”

Uiteindelijk besloot Magnussen om gewoon bij het Haas F1 team te blijven, dit nadat de Amerikaanse renstal in 2018 als vijfde in het kampioenschap eindigde nadat het dat jaar verschillende sterke resultaten neerzette.

“We besloten om de overstap niet te maken omdat ik erg tevreden was bij Haas en omdat we hoopten verder te bouwen op de erg goede resultaten uit 2018,” besloot Magnussen.