Flavio Briatore maakt F1-comeback bij Alpine

Flavio Briatore - Instagram
Flavio Briatore - Instagram

Het Alpine F1 team kondigde vandaag aan dat Flavio Briatore is aangesteld als ‘Executive Advisor’. Daarmee keert de flamboyante Italiaan terug naar de Formule 1.

Het was in een mededeling op de sociale media, die gevolgd werd door een persbericht, dat Alpine liet weten dat Flavio Briatore de rol van ‘Executive Advisor’ op zich neemt. Het was met enige trots dat Luca de Meo, de CEO van de Renault Groep, deze aankondiging deed. De aanstelling van Briatore is opmerkelijk want Briatore werd destijds na het crashtgate-schandaal tijdens de GP van Singapore 2008 door de FIA levenslang verbannen uit de sport. Briatore ging echter in beroep en de levenslange verbanning werd geschrapt.

“Briatore zal zich voornamelijk richten op belangrijkste aandachtsgebieden van het team, waaronder: het scouten van toptalenten en het bieden van inzichten op de rijdersmarkt, het onder de loep nemen van het huidige project door de huidige structuur te beoordelen en het adviseren over enkele strategische zaken binnen de sport.”

Het is duidelijk dat Alpine van de jarenlange ervaring van Flavio Briatore hoopt te profiteren om het team eindelijk op het juiste pad te brengen en meer naar voor op de F1-startgrid.