GP van Spanje: tweede oefensessie: Lewis Hamilton snelste, Max Verstappen op P5

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Op het Circuit de Barcelona-Catalunya heeft Lewis Hamilton tijdens de tweede oefensessie voor de GP van Spanje de snelste tijd gereden. Max Verstappen moest genoegen nemen met de vijfde plaats.

Ideale weersomstandigheden op het Circuit de Barcelona-Catalunya voor de tweede oefensessie. Voor de teams waren dat ideale omstandigheden om nieuwe updates te analyseren en de wagens zo goed mogelijk voor te bereiden voor de kwalificatie en de race.

Max Verstappen deed tijdens de beginfase van de tweede oefensessie opnieuw zijn beklag over de wagen. De Red Bull RB20 zou last hebben van onderstuur. Bij Red Bull blijft het dus zoeken naar een goede balans voor de wagen.

Tijdens de tweede oefensessie worden er vaak ‘langere runs’ gereden om een ‘racesimulatie’ te doen. Dat zorgt ervoor dat de teams beter kunnen inschatten hoe de balans van de wagen is met veel brandstof aan boord. Daarnaast kan ook de algemene performance beter ingeschat worden.

Maar liefst zes van de tien teams introduceerden dit raceweekend belangrijke updates op hun wagen. Die updates zouden de krachtsverhoudingen wel eens door elkaar kunnen schudden.

Uiteindelijk was het Lewis Hamilton die de snelste tijd reed, voor Carlos Sainz en Lando Norris die de top drie vervolledigden. Allebei waren ze slechts een handvol duizendsten trager dan Hamilton. Max Verstappen moest genoegen nemen met de vijfde plaats. Maar liefst zestien rijders bevonden zich binnen een seconde van elkaar, kleine details zullen op zaterdag tijdens de kwalificatie dan ook het verschil maken.