Flavio Briatore: “Vechten voor de derde plaats is niet goed genoeg voor een team als Ferrari”

Ferrari
Ferrari

Na een rampzalig 2020 ziet het er dit seizoen na twee races toch heel wat beter uit voor Ferrari. Voor Flavio Briatore is vechten om de derde plaats echter niet goed genoeg voor de Scuderia.

Tijdens de twee eerste races van 2021 wist Ferrari telkens met beide wagens punten te scoren en dat is al een stap vooruit ten opzichte van vorig jaar. Maar teambaas Mattia Binotto predikt rust en heeft al laten weten dat dit seizoen beschouwd wordt als een voorbereiding op 2022, wanneer de regels in de F1 helemaal op de schop gaan.

Voor voormalig Benetton en Renault-teambaas Flavio Briatore is dat echter niet genoeg. Hij stelt dat een team als Ferrari ook dit seizoen zou moeten vechten voor overwinningen.

 “Ferrari’s doel is volgend jaar,” vertelde Briatore aan radio ‘Rai’. “We hebben het altijd over volgend jaar, we beginnen het seizoen en we hebben het over volgend jaar.

“Dit is een deel van Ferrari’s probleem, want Ferrari zou daarboven moeten staan. In plaats daarvan vechten ze nu voor de derde plaats, en ze hebben moeite om dat te bereiken met twee goede rijders in de personen van Leclerc en Sainz.”

“Ze zijn verbeterd ten opzichte van vorig seizoen en laten we hopen dat ze volgend seizoen nog beter zijn met de nieuwe regels. Ik denk niet dat Ferrari zien vechten voor de derde of vierde plaats goed is voor hun merk of geschiedenis.”

De flamboyante Italiaan kijkt wel uit naar het vervolg van het seizoen en hij denkt dat we dit jaar echt een strijd tussen Mercedes en Red Bull zullen krijgen.

“Dit jaar zal er concurrentie zijn, want de laatste jaren ging de strijd tussen Hamilton en Bottas en dat was niet echt een competitie”, vervolgt Briatore.

“Ik denk dat Red Bull goed presteert, misschien zijn ze aerodynamisch zelfs beter dan Mercedes.”

“Max Verstappen is een spectaculaire rijder, een toprijder, dus we mogen een geweldig seizoen verwachten. Red Bull kan meedoen om de titel, maar voor ons, de fans die van F1 houden, kunnen we eindelijk een strijd zien tussen verschillende teams.”

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022