Force India behaalt na een slechte kwalificatie een goed resultaat

Na de moeilijke kwalificatiesessie van gisteren vochten de Force India rijders zich knap terug in de race. Adrian Sutil behaalde 6 punten met een zevende plaats, en Paul Di Resta miste nipt de top tien met een elfde plaats.
“Nadat ik gestart was vanaf de 15de plaats vandaag mag ik blij zijn dat ik in deze accidentrijke GP nog als 7de eindigde. We hebben de goede strategie gekozen en kwamen op de juiste momenten binnen.” aldus Adrian Sutil.

“Toen de Safety Car buitenkwam ging ik meteen naar de pits. Ik kwam als 6de buiten en moest die plaats enkel nog afstaan aan Michael Schumacher, omdat die op zachte banden reed. Ik denk dat dit resultaat een goede weergave is van onze snelheid dit weekend, en we zijn blij met de punten die we hier meenemen.”

Voor Paul Di Resta zat er vandaag niets anders op dan uit de problemen blijven en hopen op een punt. Het mocht echter niet zijn.

“Ik kwam goed weg bij de start, en ik dacht dat ik het incident in de eerste bocht goed ontweken had, tot Timo Glock me hard in de zijkant raakte.” De beloftevolle Schot hield er een beschadigde voovleugel en een gat in de vloer aan over.

Ondanks stevig onderstuur wist Di Resta toch een goed tempo aan te houden. “Ik kon een goed tempo aanhouden, maar ik moest tjdens de Safety Car-periode wachten met binnenkomen omdat Sutil voorran kreeg als eerste wagen. Daardoor viel ik ver terug, en zonder dat had ik waarschijnlijk voor Maldonado (die 10de werd) kunnen eindigen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}