Force India en Manor vragen voorschot op prijzengeld 2016

De F1-teams Force India en Manor Racing hebben bij Bernie Ecclestone een voorschot op hun prijzengeld voor het seizoen 2016 gevraagd, zo bericht het Britse ‘Autosport’.

F1-teams die een voorschot vragen op hun prijzengeld, het is niets nieuw want ook vorig jaar vroegen Force India en Manor een voorschot op hun prijzengeld. Het Zwitserse Sauber F1 team stond toen trouwens ook in de rij.

In principe wordt het prijzengeld van februari tot en met november aan de tams uitbetaald. Tijdens december en januari krijgen de F1-teams geen prijzengeld. Laat dat nu net de twee maanden zijn waarin de teams volop bezig zijn met de ontwikkeling van hun F1-bolides voor het nieuwe seizoen. Het is met andere woorden een periode waarin de teams alle geld goed kunnen gebruiken.

Het prijzengeld in de F1 is gebaseerd op de historische status van de teams alsook hun stand in het kampioenschap. Het ziet er naar uit dat Force India vierde in het kampioenschap zal eindigen wat hen enkele miljoenen extra zal opleveren.

Force India zou naar verluidt dan ook geen budgetprobleem hebben. De renstal zou echter een voorschot vragen om de cashflow de komende maanden te verbeteren. Bij Manor liggen de kaarten echter anders.

Doordat Felipe Nasr tijdens de GP van Brazilië twee belangrijke wk-punten voor Sauber wist te bemachtigen sprong het in de wk-tussenstand over Manor van de elfde naar de tiende plaats. Aangezien enkel de eerste tien teams extra prijzengeld krijgen zou dat betekenen dat Manor waarschijnlijk naast zo’n 15 miljoen euro prijzengeld grijpt.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}