Hamilton: “Het enige wat ik kan doen is winnen”

Lewis Hamilton wil tijdens de laatste race van het seizoen alles op alles zetten om te winnen in Abu Dhabi. tegelijkertijd beseft de Brit echter ook dat winnen alleen niet voldoende is voor de titel.

Met een achterstand van twaalf punten gaat Hamilton richting de seizoensfinale in Abu Dhabi. Hij maakt nog steeds kans op de titel, al zal hij daarvoor bij voorkeur wel de race moeten winnen en hopen dat Rosberg pech kent of een steek laat vallen.

“Het is duidelijk dat ik moeten blijven doen wat ik aan het doen ben (winnen, nvdr.),” aldus Hamilton. “Nico heeft iedere race gefinisht, op de race in Barcelona na, waar we allebei de finish niet haalden. De betrouwbaarheid bij hem is dan ook fantastisch. Zoals het er nu naar uitziet zal het dan ook bijzonder moeilijk worden om hem nog te verslaan voor de titel.”

“Dat betekent niet dat ik de race niet kan winnen. Ik ga al de energie en snelheid waarover ik momenteel beschik gebruiken om zo hard mogelijk te pushen en zo ver mogelijk te geraken. Het is het enige dat ik kan doen.”

Indien Hamilton wint heeft Rosberg aan een derde plaats voldoende om wereldkampioen te worden. Hamilton wil uiteraard absoluut winnen in Abu Dhabi, al beseft hij dus ook dat hij de titelstrijd niet langer in eigen handen heeft.

Voor Hamilton zou het eventueel zijn derde wereldtitel op rij bij Mercedes zijn, zijn vierde wereldtitel in zijn F1-carrière. Nico Rosberg kan voor de eerste keer kampioen worden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022