Force India ziet toekomst hoopvol tegemoet

Voor Force India was de GP van Spanje een race met gemengde gevoelens. Adrian Sutil moest opgeven na een aanrijding in de eerste bochtencombinatie. Fisichella daarentegen finishte als veertiende.
Bij Force India zien ze het alvast als een opsteker, zeker aangezien Fisichella redelijk competitieve rondetijden wist neer te zetten. De Italiaan kende een goede start en profiteerde van de safety car om te pitten en zijn strategie aan te passen. Tijdens zijn laatste pitstop ondervond men echter problemen met de tankinstalaltie waardoor Fisichella een betere eindklassering in rook zag opgaan.

“We besloten om tijdens de safety car de banden en onze strategie te wijzigen, wat nadien een goede keuze bleek te zijn,” aldis Fisichella. “Helaas ondervonden we tijdens de laatste pitstop problemen met de tankinstallatie en moest ik de ronde nadien terug in de pits komen. Dit kostte me heel wat tijd en de mogelijkheid om voor Nakajima te finishen.”

Voor teamgenoot Sutil zat de race er na de eerste bochtencombinatie al op. De Duister was dan ook zichtbaar teleurgesteld.

“Ik kende een goede start maar toen ik uit de derde bocht wegreed zag ik plots een wagen in de mijne vliegen. Alles ging zo snel en ik kon niets anders doen dan opgeven,” beschrijft Sutil het incident. “Ik heb geen verwondingen, ik ben gewoonweg teleurgesteld dat ik niet kon finishen. Ik zal de beelden van het incident nog analyseren, maar het is gewoonweg zo’n incident dat nu eenmaal kan gebeuren tijdens de start.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023