Wordt de GP van Spanje geschrapt na nieuw racisme?

Het racisme van de Spaanse fans tegen Lewis Hamilton stak dit weekend opnieuw de kop op in Barcelona.
Tijdens een uitzending van de BBC was een man met zwart geschilderd gezicht te zien in een Mclaren outfit, iets wat ook vorig seizoen al voor commotie zorgde. De BBC analisten David Coulthard en Eddie Jordan waren alvast niet te spreken over het gedrag van de man.

“Ik ben echt verbaasd. Het circuit de Catalunya is altijd een zeer vriendelijk circuit geweest. Ik denk dat de FIA sterk zal optreden en ze zouden gelijk hebben. Dit is echt onaanvaardbaar.”

Het was verder niet duidelijk of de persoon in kwestie geschilderd door de toegangspoort was gekomen of zich pas daarna heeft geschminkt.

Na de incidenten van vorig seizoen werd het Circuit van Catalunya gewaarschuwd door de FIA. Volgende incidenten zouden voor een bestraffing of zelfs een schrapping van de Grote Prijs kunnen zorgen. Het is nu de vraag of dat na dit weekend het geval zal zijn. Het is ook nog maar de vraag in welke mate het circuit zelf zulke gedragingen kan vermijden.

Vrijdag werd Lewis Hamilton nog geëerd in Barcelona als een teken van verzoening tussen de wereldkampioen en de Spaanse fans.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023