Ford voert de druk op bij Red Bull: “We eisen transparantie over het onderzoek naar Christian Horner, dit is niet onderhandelbaar!”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Tot nu toe hield Ford zich redelijk afzijdig in heel het onderzoek naar Christian Horner maar bij de Amerikaanse autobouwer vinden ze dat het onderzoek naar Christian Horner te lang aansleept en dat Red Bull niet transparant genoeg naar hen communiceert.

Het onderzoek naar Christian Horner is nu enkele weken ver maar opvallend genoeg wordt er niet veel ‘vooruitgang’ geboekt. Christian Horner is nog steeds op post als teambaas, zelfs een tijdelijke maatregel is niet opgelegd, en het is nog steeds wachten op de zogenaamde ‘conclusies’ van een onafhankelijk onderzoeker.

Ook bij Ford, dat vanaf 2026 motoren aan Red Bull zal leveren, vinden ze het vreemd dat er ogenschijnlijk niets lijkt te gebeuren. Bij Ford hebben ze zich daarom in een brief gericht aan Red Bull en daarin vragen ze volgens ‘Associated Press’, dat de brief heeft kunnen inkijken, om meer transparantie en vooruitgang.

“We worden steeds meer gefrustreerd over het gebrek aan een oplossing of een duidelijk indicatie wanneer er een eerlijke en juiste uitkomst te verwachten is,” aldus Ford CEO Jim Farley in de brief.

“We zijn op een zelfde manier gefrustreerd door het gebrek aan volledige transparantie hierover tegenover ons, jullie zakelijke partner, en we verwachten een volledig verslag te verkrijgen met alle bevindingen.”

Farley zou Red Bull erop gewezen hebben om snel en serieus aandacht te geven aan de zaak, zeker gezien de ethische standaarden die Ford zichzelf oplegt.

“Zoals we eerder hebben aangegeven, zonder bevredigend antwoord, de waarden van Ford zijn niet onderhandelbaar,” aldus Farley. “Het is absoluut noodzakelijk dat onze racepartners een oprechte toewijding aan diezelfde waarden delen en tonen.”