“Ferrari was van een ‘andere planeet’ tijdens de F1-test in Bahrein”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-teambaas Frederic Vasseur heeft zijn team tijdens de driedaagse F1-test in Bahrein getoond dat het duidelijk een grote stap vooruit heeft gezet. Tegelijkertijd is Vasseur echter van mening dat Red Bull nog steeds een voorsprong heeft.

“Met de consistentie en de racesnelheid, de bandendegradatie die we hadden voor de lange stint, waren we van een compleet andere planeet in vergelijking met vorig jaar,” blikte Frederic Vasseur bij ‘F1TV’ terug op de driedaagse F1-test in Bahrein. “We hebben op zijn minst op dat vlak een stap vooruit gezet, maar nu draait het niet alleen rond het consistent zijn maar we moeten ook snel zijn.”

“We moeten ook altijd aandacht besteden aan het feit dat het moeilijk is om na een test conclusies te trekken. Wanneer je naar de uitslagen van vorig jaar kijkt na de tweede of derde dag, dat had niets te doen met de uitslag na de kwalificatie of de race.”

“Het belangrijkste is dat we onze rijders moeten vertrouwen en dan vooral hun feedback die positief was, we hebben zeker en vast een mooie ontwikkeling gezien.”

“Ik denk dat Red Bull nog steeds een voorsprong heeft, maar laat ons pushen en zien waar we ons volgende week bevinden.”