Daniel Ricciardo: “Iedereen dacht dat onze F1-bolide een Red Bull-kopie zou worden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Daniel Ricciardo heeft het Visa Cash App RB-team wel degelijk een eigen identiteit met ook een wagen die niet zomaar een kopie is van de Red Bull F1-bolide. Voor sommige is dat misschien een teleurstelling maar dat vindt Ricciardo niet terecht.

“Ik zou zeggen dat de mensen van buitenaf opgewonden zijn, de fans zijn opgewonden,” blikt Ricciardo terug op de voorbije wintertest. “Ik denk dat ze dachten dat we een andere versie van een andere wagen (Red Bull RB19) zouden bouwen maar dat is niet het geval.”

“Er waren de geruchten en er was de opwinding dat het zo zou zijn maar dat is het zeker en vast niet.”

Ook bij het Visa Cash App RB team werden de testplannen op de laatste dag verstoord door het losgekomen putdeksel.

“Er was in de ochtend een probleem met het putdeksel en we maakten ons zorgen dat we onze racesimulatie niet zouden kunnen afwerken, gelukkig lukte dat wel,” aldus Ricciardo.

“Op het vlak van performance presteerden we zoals verwacht. We proberen te strijden in het middenveld. Er is zeker en vast werk te verrichten om de wagens vooraan bij te benen maar dat is geen verrassing, het was echter een vlotte test.”

“Ik denk niet dat we hier vertrekken met specifieke zorgen, ik denk dat we weten waar we ons bevinden en dat we werk te doen hebben.”

Ricciardo begrijpt de zogenaamde ’teleurstelling’ bij de fans dat ze niet een kopie van de Red Bull RB19 gebouwd hebben maar tegelijkertijd verwacht Ricciardo ook dat de fans blij zullen zijn met de prestaties van de eerste wagen van het VCARB-team.

“We hebben geprobeerd om er het beste van te maken met de middelen die we hebben,” vertelt Ricciardo. “We hebben zeker en vast de wagen van vorig jaar doorontwikkeld.”

“Het is moeilijk want we brachten updates mee naar de race in Abu Dhabi dus we vergelijken de wagen met een wagen die nieuwe updates kreeg.”

“Wanneer je de nieuwe wagen vergelijkt met de wagen van de race voor Abu Dhabi dan zie je dat we een grotere stap gezet hebben, maar het is gewoon een evolutie daarvan.”