Waarom had Kevin Magnussen tijdens de F1-test een hamer in de cockpit van zijn F1-bolide?

Haas F1 team
Haas F1 team

Een opmerkelijk beeld tijdens de laatste dag van de pre-season test in Bahrein. De Deense rijder werd gefotografeerd met een hamer in de cockpit. Hij legt ons nu uit wat de reden hiervoor was. 

Haas F1-piloot Kevin Magnussen heeft onthuld waarom hij tijdens de laatste dag van de F1-tests voorafgaand aan het nieuwe seizoen werd gezien met een hamer in de cockpit.

Het bijzondere moment was te zien tijdens de laatste sessie van de Deen in de nieuwe VF-24 voordat hij volgende week terugkeert naar het Bahrain International Circuit voor de eerste race van het seizoen.

“Ik was eigenlijk de stoel aan het verstellen”, verklaart Magnussen dit opmerkelijk beeld. “We waren een scan aan het maken van de stoel waar ik vorig jaar mee reed en die waarmee ik dit jaar zal rijden. Je brengt dan een versie van die stoel uit, maar die is nooit 100 procent correct dus een aantal aanpassingen waren nog nodig.”

Het Haas F1 team legde wel het meeste aantal ronden af van alle teams. 

“Je krijgt nooit alle antwoorden die je nodig hebt, de tijd is daarvoor ook te beperkt”, aldus Magnussen. “Drie dagen testen en die dagen dan ook nog eens verdelen over twee rijders, dat is gewoon te weinig.”

“Ik denk dat we, gezien de beperkte tijd, veel hebben kunnen afwerken en een goede indruk van de wagen hebben gekregen. De focus bij ons lag vooral op volledige racesimulaties dus we reden vaak met veel brandstof aan boord, dat heeft volgens mij wel iets opgeleverd.”

“Vorig jaar hadden we gewoon veel te veel problemen met slijtage van de banden tijdens een race. We hebben het probleem nog niet helemaal verholpen, maar ik denk wel dat we vooruitgang hebben geboekt en hopelijk is dat genoeg om volgende week een verschil te maken.”

Geschreven door Vincent Bogaerts