Lewis Hamilton: “Zonder Frederic Vasseur zou ik niet naar Ferrari zijn gegaan”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Een paar maanden nadat hij zijn contract verlengde bij Mercedes liet Lewis Hamilton deze maand weten vanaf 2025 voor Ferrari te gaan racen, een huzarenstukje dat voor een groot deel op naam van teambaas Fred Vasseur geschreven mag worden.

Hamilton en Vasseur zijn al jaren goede vrienden en de zevenvoudig wereldkampioen vertelt dat hij zonder de inspanningen van Vasseur waarschijnlijk nooit naar Ferrari zou zijn getrokken.

“Ik heb een geweldige relatie met Fred,” aldus Hamilton. “Ik heb natuurlijk met hem geracet in de F3 en we hadden geweldige successen in de F3 en ook in de GP2.”

“We hebben altijd contact gehouden en ik dacht dat hij op een gegeven moment een geweldige teammanager zou worden en door zou stromen naar de Formule 1, maar op dat moment was hij daar niet in geïnteresseerd. Het was echt cool om te zien hoe hij in het Alfa Romeo-team stapte en toen hij de sprong maakte naar Ferrari, was ik zo blij voor hem. En ik denk dat de sterren op één lijn stonden en dat de overstap naar Ferrari echt niet gebeurd zou zijn zonder hem, dus ik ben echt dankbaar en ik ben echt enthousiast over het werk dat hij daar doet.”

Op Instagram liet Hamilton al optekenen dat racen voor Ferrari een droom is die in vervulling gaat, daar vertelde hij vrijdag het volgende over.

“Natuurlijk denk ik dat elke rijder die opgroeit, naar de geschiedenis kijkt en Michael Schumacher in zijn beste jaren ziet. Ik denk dat we waarschijnlijk allemaal in onze garage zitten en het scherm zien opkomen, en dan zie je een rijder in de rode cockpit, en je vraagt je af hoe het zou zijn om daar daardoor te worden omgeven.”

“Als je naar de Grand Prix van Italië gaat en je ziet de zee van rode Ferrari-fans, dan kun je daar alleen maar ontzag voor hebben. Het is een team dat sindsdien geen groot succes meer heeft gehad, vooral natuurlijk uit de tijd van Michael, maar sinds 2007, en ik zag het als een enorme uitdaging.  Zonder twijfel speelde ik als kind al op “Grand Prix 2” als Michael in die auto. Het is dus zeker een droom en ik ben er erg enthousiast over,” besloot Hamilton.