“Red Bull wil niet enkel winnen, ze willen de concurrentie verpletteren”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Het lijkt erop dat ook dit seizoen Red Bull Racing opnieuw het te kloppen team zal zijn. Er werd vooral een evolutie van de Red Bull RB19 verwacht maar toch is de Red Bull RB20 op essentiële punten volledig aangepast. Verrassend voor velen maar niet voor Daniel Ricciardo.

Wanneer Daniel Ricciardo de vraag voorgeschoteld krijgt hoe het komt dat de Red Bull RB20 meer een revolutie is als een evolutie verschijnt er zoals zo vaak een glimlach op het gezicht van Ricciardo.

“Ik heb het gevoel dat dit een team is dat op zijn best presteert als ze winnen”, vertelt Ricciardo. “Ik heb het gevoel dat als ze winnen, dat ze dan zoiets hebben van, we gaan de concurrentie helemaal verpletteren.”

“Ze tonen geen enkel teken van geen inspiratie hebben of ze hebben niet zoiets als van dit werkt goed, laten we daarop verder bouwen. Ze blijven met hun voeten op de grond en blijven alles op alles zetten. Ik heb het gevoel dat ze de meeste updates hebben gebracht dan wie dan ook. Dus dat zegt echt iets over hun mentaliteit en spirit die er heerst in het team.”

Ricciardo vertelt ook dat hij opkijkt naar Adrian Newey, de ontwerper van de auto. 

“Het is ongelooflijk om te zien welk meesterwerk hij steeds aflevert. Het is best gaaf om te zien dat ze zo een meedogenloze aanpak hebben na zo een sterk jaar als 2023.”

“Ik heb er echt bewondering voor, de neutrale fan zal graag zien dat iemand hen kan uitdagen. Als dat lukt is dat ook goed voor de sport maar je moet hun aanpak bewonderen”, sluit Ricciardo af. 

Geschreven door Vincent Bogaerts