Ford: “We gaan niet eindeloos veel geld in onze F1-deelname steken”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ondanks dat Ford van haar F1-deelname absoluut een succes wil maken betekent dat niet dat figuurlijk gesproken ‘eindeloos veel geld in een bodemloze put zal gooien’. Ook het budget van Ford kent zijn grenzen.

“We hebben zeker en vast niet eindeloos veel geld uit te geven, dat kan ik jullie verzekeren,” aldus Mark Rushbrook. “We gaan op een verantwoorde manier racen, dat is iets wat we in al de raceklassen waaraan we deelnemen toepassen.”

“We hebben geen ongelimiteerd budget te spenderen, ook al wil men in het racen jou soms in die richting duwen.”

“We stappen op een strategische manier in de sport, met de juiste partners proberen we races te winnen en dat met een budget dat te verantwoorden is.”

Ford wil van haar F1-deelname echter een succes maken en niet voor niets werkt het daarvoor dan ook samen met Red Bull, de regerend wereldkampioen. Op dat vlak wil het ook marketingtechnisch haar F1-deelname en de daarmee gepaard gaande investeringen en uitgaven optimaal verzilveren.

“Ik denk dat dit, als extra programma voor Ford, erg bijzonder is en dat het een opportuniteit vormt voor de marketingafdeling van ons bedrijf om motorsport op een manier te gebruiken die we al lang niet meer gedaan hebben.”