Nyck de Vries: “Ik ga eindelijk mijn droom beleven, ik ben ongelooflijk dankbaar voor deze kans”

AlphaTauri F1 team
AlphaTauri F1 team

De Nederlander Nyck de Vries kijkt enorm hard uit naar zijn eerste volledig seizoen in de Formule 1. Na bijzonder lang wachten mag Nyck de Vries dankzij een sterke invalbeurt vorig jaar in Monza “zijn droom beleven”.

In 2019 kroonde Nyck de Vries zich tot Formule 2-kampioen maar een racezitje in de Formule 1 wist de Nederlander niet te bemachtigen. Twee jaar later won Nyck de Vries ook het Formule E-kampioenschap maar langzaam aan leek hij zijn F1-droom te moeten opbergen.

Tot Nyck de Vries vorig jaar geheel onverwacht moest invallen voor de zieke Alex Albon. De Vries greep die kans met beide handen en dankt daaraan nu ook zijn racezitje bij AlphaTauri. Voor Nyck de Vries gaat dit jaar dan ook een droom in vervulling.

“Om de kans te krijgen om mijn droom te beleven, maar tegelijkertijd ben ik ook erg opgewonden en gemotiveerd om te presteren,” antwoordde Nyck de Vries naar wat hij dit jaar het meest uitkijkt.

“Ik denk dat het deels ook is omdat mijn weg naar de Formule 1 redelijk ongewoon was en langer heeft geduurd. Daardoor ben ik nog dankbaarder voor deze kans, ik ben nog meer gemotiveerd om deze kans te grijpen en hongeriger dan ooit om te tonen dat ik dit waard ben.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print