AlphaTauri-teambaas voert de druk op bij Yuki Tsunoda: “Hij moet nu echt meer punten scoren”

AlphaTauri F1 team
AlphaTauri F1 team

Franz Tost, de teambaas van AlphaTauri, had na de presentatie in New York een duidelijke boodschap voor zijn rijder Yuki Tsunoda: beter presteren en consistenter in de punten finishen.

Yuki Tsunoda kende een vliegende start in de Formule 1 maar naar mate de races vorderden kende de kleine Japanner een dip en werden zijn prestaties wisselvalliger. Daarnaast wist Tsunoda bij momenten ook geen blijf met zijn frustraties en emoties, waardoor hij soms verbaal serieus uithaalde naar het team.

Volgens teambaas Franz Tost moet Tsunoda ondertussen echter ervaren genoeg zijn om die emoties onder controle te krijgen en betere prestaties neer te zetten. Met Nyck de Vries al nieuwe teamgenoot zal dat ook nodig zijn.

“Hij is een zeer getalenteerd rijder en met twee seizoenen in de Formule 1 beschikt hij nu over veel ervaring,” vertelde Tost op zaterdag in New York. “Daarom moet hij komend seizoen ook veel beter punten scoren.”

“Vorig jaar ondervond Yuki problemen met de wagen. Dit jaar verwacht ik, omdat we over een competitieve wagen zullen beschikken, dat Yuki zich telkens richt op Q3 en een finish in de punten.”