George Russell: “Ik heb professionele hulp gezocht na een dieptepunt in mijn carrière”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

George Russell onthult dat hij het op een bepaald punt in zijn carrière mentaal moeilijk had en dat hij daarvoor professionele hulp heeft gezocht.

De Mercedes-rijder vertelt dat de stap naar een psycholoog niet vanzelf gegaan is maar dat sinds hij ermee aan de slag ging hij een betere balans heeft gevonden in zijn leven. Hij herinnert zich ook nog het moment waarop het hem begon te dagen dat hij op dat moment hulp nodig had om zijn zelfvertrouwen weer op te krikken. 

“Het moment waarop ik dacht dat ik professionele hulp nodig had was tijdens een lastige race,” aldus Russell tegenover ‘Men’s Health.’ “Ik was gecrasht en zat op een dieptepunt in mijn carrière. Ik dacht dat ik het zelf wel kon oplossen en dat lukte me ook enigszins wel maar we beslisten toch om met een professional te praten.”

“Ik was ook dankbaar dat ze mij dat hebben aangeraden want ik verliet het gesprek met een beter gevoel over mezelf. Ik zette alle negatieve gevoelens opzij, ik stond weer op en was weer klaar om de rest van de dag en de week aan de slag te gaan.”

Russell wil ook meegeven dat mensen niet beschaamd hoeven te zijn om hulp te vragen en het hoeft volgens hem ook niet altijd in de persoon van een psycholoog te zijn.

“Het maakt niet uit of het nu een vriend, een collega, een familielid of een professional is,” gaat Russell verder.

“We hebben allemaal wel eens een moment dat we ons een beetje down voelen maar zelfs als we dat niet zijn denk ik dat praten met iemand iets heeft van mentaal onderhoud. Dat gewoon op peil houden, in die positieve plaats blijven, is erg belangrijk.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print