“Formule 1 kan lessen trekken uit de E-Sports”

Ross Brawn legt uit wat de Formule 1 zou kunnen leren van de virtuele races die plaatsvonden tijdens de lockdown.


Bij gebrek aan actie op het circuit moesten de fans zich tevreden stellen met virtuele races die de rijders vanuit hun kot zoals minister Maggie De Block het omschrijft afwerkten. Dat was niet hetzelfde als het echte werk maar wel mooi voor de fans omdat er een paar echte F1-rijders aan deelnamen.

Ross Brawn, de sportief directeur van de Formule 1, heeft alvast een aantal dingen gezien waar het F1-circus wat lessen kan uit trekken.

“Het was een reddingsboei, zodat we de fans niet zouden verliezen,” aldus Brawn.

“Wat me het meest fascineerde was dat de echte F1-piloten deelnamen en hoe ze met de fans omgingen. Door middel van live streams en live chats hadden de toeschouwers direct contact kunnen maken met hun idolen.”

Hij vindt dat de fans op deze manier een veel beter beeld hebben van de persoonlijkheid en het karakter van hun idool dan tijdens een normaal GP-weekend. Plotsklaps werd de Formule 1 aanspreekbaar en zagen we jongens als George Russel op het voorplan treden in plaats van de usual suspects die we gewend zijn.

Op deze manier hebben de fans een beter inzicht gekregen van wat de rijders echt doen, hoe ze leven, en Brawn vindt dat dit als voorbeeld kan dienen voor de Formule 1 maar langs de andere kant is nu ook esports wat bekender geworden bij het grote publiek.

“Het feit dat de echte F1-piloten er waren, heeft een enorme impuls gegeven aan de esports”, zegt Brawn. “Ik ben er zeker van dat esports in de toekomst veel meer steun zal krijgen. De Formule 1 staat er alvast achter.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print