Arts: “Toestand Alex Zanardi is kritiek, risico op overlijden”

De arts die Alex Zanardi vrijdagavond opereerde heeft tegenover het persbureau AP een nieuwe update gegeven over de toestand van Alex Zanardi.


Volgens Dr. Giuseppe Olivieri blijft de toestand van Alex Zanardi erg kritiek en blijft het hoogst onzeker wanneer de Italiaan opnieuw uit zijn kunstmatige coma zal ontwaken, als dat al gebeurt.

“De situatie van Alex is nog steeds kritiek maar wel stabiel,” aldus Olivieri tegenover het persbureau AP. “Hij arriveerde in het ziekenhuis met een schedeltrauma, een verbrijzeld gezicht en een gebroken voorhoofdsbeen.”

“Zijn waarden zijn momenteel goed maar zijn situatie is kritiek.”

Het blijft volgens de behandelende arts echter zeer moeilijk om te voorspellen wat de vooruitzichten van Zanardi zijn.

“We kunnen zijn neurologische toestand niet beoordelen tot hij opnieuw bij kennis is, als hij weer bij kennis komt.”

Uit die laatste opmerking blijkt dat er een groot risico is op een eventueel overlijden van Zanardi.

“Een kritieke situatie betekent dat het om een situatie gaat waarbij de persoon zou kunnen overlijden,” aldus de arts. “Verbetering vergt in zo’n geval vaak veel tijd, dit terwijl de situatie op elk moment een negatieve wending kan nemen.”
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:37:”alex_zanardi_instagram_2_headline.png”;}
De arts die Alex Zanardi vrijdagavond opereerde heeft tegenover het persbureau AP een nieuwe update gegeven over de toestand van Alex Zanardi.

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print