RTL Duitsland stopt: gratis F1 op tv in gevaar?

De Duitse tv-zender RTL heeft aangekondigd dat het na dit seizoen stopt met de Formule 1 uit te zenden. Daarmee komt een einde aan een tijdperk want RTL zond sinds 1991 alle races gratis op tv uit.


RTL Duitsland kondigde aan dat het na het huidige seizoen haar contract met de Formule 1 niet zal verlengen. De beslissing is opmerkelijk aangezien in de nabije toekomst Mick Schumacher waarschijnlijk in de F1 komt en in Duitsland een nieuwe impuls aan de belangstelling voor de sport kan geven.

Het ziet er echter naar uit dat RTL Duitsland het prijskaartje om de Formule 1 te mogen uitzenden te duur vindt en zich daarom terugtrekt uit de sport.

“De concurrentie voor tv-rechten is veranderd. De markt is in sommige gevallen oververhit geraakt. Daardoor valt ze buiten het ambitieuze en economisch verantwoorde kader dat we onszelf opgelegd hebben,” aldus RTL-directeur Jörg Graf.

Niki Lauda was jarenlang analist voor de Duitse tv-zender en Kai Ebel zorgde met zijn excentrieke kledingstijl niet alleen voor kleur op het tv-scherm maar ook op de startgrid van de Formule 1.

Met RTL Duitsland verdwijnt er opnieuw een belangrijke speler die de Formule 1 gratis uitzond en daardoor komt ook het ‘gratis’ bekijken van de sport in de Duitsland in gevaar.

Eerder verdween de Formule 1 ook al in Nederland en Groot-Brittannië achter de muur van de betaalzenders. In België is de Formule 1 via het betaalpakket van ‘Play Sports’ bij Telenet te bekijken maar ook op de Franstalige zenders La Une of La Deux is de sport nog gratis te bekijken.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en profiteer nog snel van de SOLDEN via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print