George Russell zet Mercedes onder druk: “Waarom hebben ze een juniorprogramma?”

Williams F1-piloot George Russell ambieert duidelijk een racezitje bij Mercedes, dat blijkt nog maar eens uit wat hij zei tegenover ‘Sky Sports F1’.


Russell debuteerde vorig jaar bij Williams in de Formule 1 maar de renstal was helemaal niet competitief en de Formule 2-kampioen van 2018 kon dan ook helemaal niet schitteren. Ook dt jaar zal Russell voor Williams rijden maar de ambities van de jonge Brit reiken duidelijk verder.

Bij Red Bull en Ferrari kreeg jong talent onlangs de kans om de overstap naar het topteam te maken. Als Mercedes-protegé hoopt Russell om ooit ook de overstap naar het Mercedes F1-team te kunnen maken.

Mercedes beschikt met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas over een rijdersduo waarvan bij beide rijders het contract eind dit jaar afloopt. Russell hoopt dan ook dat hij in 2021 eventueel de overstap kan maken.

“Mercedes heeft niet voor niets een juniorprogramma,” aldus Russell tegenover ‘Sky Sports F1′.

“Net als bij Red Bull en Ferrari is het uiteindelijke doel om een rijder te proberen ontwikkelen en bij het topteam aan de slag te laten gaan.”

Russell hoopt overduidelijk dat hij eventueel Hamilton of Bottas binnenkort mag vervangen.

“Lewis en Valtteri zijn een geweldig duo dus ze zullen zich niet echt afvragen wat daaraan veranderd moet worden. Wanneer je echter naar de andere teams kijkt dan zie je dat ze voor zo’n vijf of zes jaar stabiele rijdersduo’s hebben. Die stabiliteit is belangrijk en het is goed om te zien dat de teams naar de toekomst kijken.”

Voorlopig beperkten de activiteiten van Russell voor Mercedes zich tot het uitvoeren van enkele F1-tests.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print