Formule 1 komt met ´Brundle-clausule’ na aanvaring met lijfwacht op startgrid

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Sky Sports F1-analist Martin Brundle zal het niet meer moeten opnemen tegen lijfwachten van sterren die de grid bezoeken, de F1 komt namelijk op de proppen met een speciale clausule.

Tijdens een van zijn befaamde gridwalks wou voormalig F1-piloot Martin Brundle voor de start van de GP van de Verenigde Staten een praatje slaan met de bezoekende rapster Meghan Thee Stallion. Hoewel ze daar blijkbaar zelf niet veel problemen mee had kreeg Brundle het wel aan de stok met haar entourage, waarvan een man hem zei: “Dat kan je niet doen.”

Brundle is niet op zijn mondje gevallen en diende de man meteen van antwoord met de volgende comeback: “Dat kan ik wel want ik heb het juist gedaan.” 

Later kwam hij op de sociale media nog eens terug op het voorval door te zeggen dat de bezoekende lijfwachten beter wat manieren zouden leren en wat respect tonen en dat is niet in dovemansoren gevallen.

Tijdens de GP van Mexico liet Brundle weten dat er andere protocols heersen sinds na de race in Austin en de Formule 1 bevestigt dat ook aan ‘PlanetF1.’

“De beroemdheden zijn niet verplicht om een interview te geven als ze op de grid komen maar het is niet langer toegelaten dat hun beveiligingsmensen hen vergezellen als ze de startgrid bezoeken,” aldus de F1.

Zelf heeft Brundle meer een voorkeur om vragen te stellen aan beroemdheden die geïnteresseerd zijn in de sport in plaats van de exemplaren die alleen maar daar zijn om zichzelf te promoten.

“Ik vind het leuk om een aantal celebs te noemen waarvan ik denk dat ze de grid gewoon maar gebruiken, als ik eerlijk ben. Ze hebben niet echt een passie,” aldus Brundle.

“Ik weet dat er miljoenen fans thuis zijn die denken ‘Ik zou op die grid moeten staan. Ik ben een enorme Formule 1-fan, zij niet'”

“Maar eindelijk ben ik beroemd. Ik word genegeerd door Megan Thee Stallion, aan de kant geschopt door een berg van een vent en vervolgens uitgescholden door een Malfoy-lookalike die ongetwijfeld voor de allereerste keer op een Formule 1-grid stond.”

“Ik stuurde er een simpele tweet over uit en kreeg vijf miljoen hits. Ik begrijp daar eerlijk gezegd niets van.”

Maar zijn actie heeft duidelijk wel iets in beweging gezet op de startgrid van de Formule 1 …

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022